2010/11/03

Találós kérdések

Eddig is nagyon nehéz találós kérdéseket tettem fel, de sajnos a témába vágó utolsó esélyt kihagytam, fent a tónál volt egy újabb hihetetlen jó darab, de elfelejtettem lefotózni és áprilisig nem lehet felmenni. Majd figyelmeztessen valaki jövőre! Kösz.
Az jutott eszembe, hogy készítek egy Aiyi szótárat, de még viccesebb lenne, ha ezeket találós kérdésként raktároznám el. Nos, akkor csapjunk bele. Versenyt indítok, az anyagokat az emil címemre kell küldeni, a megfejtések sorrendben kicsit lentebb találhatóak, természetesen bízom bennetek, hogy nem csaltok... A győztesnek egy hetes luxus new yorki szállást biztosítunk, ha vicces tippek lesznek, azt közzéteszem. Azt meg kell hagynom, nektek könnyebb dolgotok van, mint nekünk, mert "papírra" vetni azokat a nyakatekert artikulációkat, amiket előad, szinte lehetetlen, ezért csak a szép tisztán ejtett dolgok maradnak:

- Anya sotta?
- Bíbí
- Fófa
- Vusi
- Pásom
- Nokki
- Pisző
- Pászi
- Sappa
- Tató
- Fápát

Megfejtések:
- Anya hozta?
- Pingvin
- Fóka
- Lufi
- Paradicsom
- Zokni
- Cipő
- Paci
- Sapka
- Takaró
- Fejpánt

Miután a gyerek éjszaka fel szokott ébredni, ha pisilnie kell, ezért kitaláltunk, hogy odakészítjük neki a bilit, így elintézi a dolgot és visszafekszik aludni. Ez általában működik, csak néha jön be nagy büszkén jelenteni hajnalban, hogy "Pisiltem!", és megy vissza szunyálni. Igen, ilyenkor másfél-két óra olvasás jön. Nem, nem ő olvas, hanem én. Csilla sem, ő forgolódik... Szóval a következő beszélgetés zajlott a minap. Lefekvés előtt pisilt egyet, kiürítettem a tartalmat, majd a mikor visszamentem megkérdezte:
- Pisi maad?
- Nem, nem Aiyika, nem marad itt, már kivittem.
Rám néz, rázza a fejét, szemével kicsit felfelé néz, tudod, mint aki azt gondolja, "most mit nem ért ezen?" és újra megkérdezte:
- Pisi maad?
- Tessék? Ja, hogy még maradt egy kicsi és még pisilned kell?
Türelmetlenebb nézés, majd valamivel lassabban megismételte:
- P i s i    m a a d??
- Mi van? (Pisit megbeszéltük, bili itt van, mi a frászt akar a gyerek?)
Most már tényleg értetlenül néz rám, hogy-hogy nem értem? Egy rövid "jaj" után újabb kísérletet tett:
- Pisi maad?
- Aiyi, látod, ezért kéne megtanulnod szépen, a r t i k u l á l t a n  beszélni. Nem értem. Nem tudom, hogy mit szeretnél...
Ebben a pillanatban leesett a tantusz. Amikor lefekszik aludni, mostanában én maradok bent nála...
- Jaaaaaaa, igen, "picit maradok".

Némi magyarázat. Nem tudom elképzelni, hogy a "vusi" miből alakult ki, de a "sotta" = "hozta" azért van, mert néha megkérdezem Csillától: "És hoztál [ezt vagy azt]?" :-)

Frissítés:
A beérkezett nagyszámú megfejtés feldolgozása sajnos idáig tartott. A győztes Gyöni lett, második holtversenyben Kityi és Kispánczél. A nyertes pályázatok sorrendben, változatlan formában közlöm:

Anya sotta? Anya sütötte?
Bibi:seb
vusi: husi
pásom: fázom
nokki: zokni
pisző: cipő
sappa: sapka
fápát: cápát

***********

Anya sotta - anya el sózta vagy anya el sss(füttyszó)...tta
Bibi - bili
Fófa - huha vagy szófa
Vusi -  szusi
Pásom - párom vagy inkább pasim (korán kezdi!)
Nokki - nokia vagy gnocchi (olasz kaja) vagy ez egy angol magyar keverek szó, knock out az az nok ki!
Pisző - pisilő
Pászi - pasi vagy puszi (ez ám lehet angol szó is!)
Sappa - szappan, vagy sapka, vagy és apa, vagy (Frank) Zappa
Tató - altató vagy tetoválás, de lehet hogy ez nem magyarul van hanem cigányul és akkor ez egy teljesen jó szó, jelentése meleg, parázs..............hát a vér nem válik vizzé!!!
Fápát - pápát vagy apádfaszát

...nagy zür van ennek a gyereknek a fejében!

***********

Tehát lássuk;
-Anya szőtte
-Seb
-Szófa
-Husi (hús kicsinyítő képzővel)
-Fa...m (fiúknak van, tőle fura)
-Gnocchi
-Cipő
-Bácsi
-Zappa (Frank)
-Tartó (pl.: sótartó)
-Cápát

A győztesek három hét szállást nyertek teljes ellátással a Hotel Queens-ben. Az időpontot kérjük előre egyeztetni, mert csak egy szabad szobánk van!

4 megjegyzés:

  1. Gegg...fotokat is rakhatnal am fel tibbet...nezegetni! Vagy van valahol, csak nem tudok rola?

    VálaszTörlés
  2. Mivel nem beszéltünk össze Kingalitával, és több megfejésünk úgy azonos, hogy egyben nem egyezik meg a szülök által helyesnek vélt jelentésekkel, ezért úgy vélem:Vagy ezek a jó válaszok, vagy én is cigány vagyok, esetleg a kettő kombinációja.
    Mély tisztelettel Csabla a budapesti magyar kolóniából. Ui (ps):Jabipapi!

    VálaszTörlés
  3. Jaja, tuti hogy kombináció!....mer mi más lenne a Sappa, mint Zappa...szegény gyerekre mindig sapkát húznak amikor zenét akar halgatni...meg zoknit amikor éhes...nem csoda ha nem artikulál rendesen...hisz köpni-nyelni nem tud a megrökönyödéstöl!!!

    VálaszTörlés