2010/12/15

Gyilkosság a 67-dik úton!

 Thriller 18 éven felülieknek!

A képek a 18 felettiek közül is csak az erős idegzetűeknek!


Szörnyű dologra ébredtünk a minap! Orsi elhalálozott... Az a gyanúm, hogy nem éppen természetes módon lehelte ki az utolsó vízpamacsokat a száján, mert igen csapzott állapotban találtam rá. Egy alkalommal mintha látni véltem volna, hogy az életben maradt aranyhal megpróbálta megenni Orsit, de később nem történt ilyesmi, viszont az is igaz, hogy az eset után kicsit több kaját adtam a halaknak, nehogy a sziámit nézze eledelnek. Elég fura volt ez a kaja dolog a halaknál. Miután ettek, Orsi kezdte mindig az aranyhalat egzecíroztatni, de ha kezdtek éhesek lenni, akkor fordult a kocka. Úgy látszik előző este kimaradt a kaja és elöntötte az agyát a kajálhatnék. Az előzményekhez tartozik, hogy amikor visszavittem az apró halakat, akkor kaptam 3 aranyhalat, amik közül 2 gyorsan megadta magát, a harmadik viszont elég masszívnak néz ki... Íme a tragédia képekben, az elsőn még vidám, aztán kicsit csapzott:


Azt nem értem, hogy mi a fenétől lesz a víz iszonyat mocskos 2 nap alatt? De teljesen sárga és átlátszatlan. Na mindegy, az vigasztal, hogy ezt a marhaságot legalább nem én találtam ki :-).




*********************

Most olyasmi jön, ami még nem volt, más tollával ékeskedem! És igen, ez találós kérdés! Mi ez?



























A megfejtés lentebb.











Én sokáig kerestem a sörnyitót, nem találtam csak a "nem hivatalos"at, aztán rákérdeztem. Ez "a gyalu árnyéka". (Köszi Kispánczél a képet!)

A helyes megfejtők New York-os hűtőmágnest kapnak! Abból is van pár darab, én meg képes vagyok akárhonnan leverni... 

***************

Frissítés:
A Gyilkost elkülönítettem, Orsi reinkarnálódott. Persze az amerikainak azt mondtuk, hogy Orsi kórházban volt, és ma érkezett haza. Mondjuk azért a reakcióért már megérte kicsit kamuzni, mert hangosan kiabálta, hogy "Hurrá, Orsi, Orsi!!!" Csilla teljesen beindult, vett kavicsot az aljára, és három halat Orsi(2) mellé, de ezek is olyan kicsik, mint az előzőek és nem bírják a hideg vizet, ezért kapott az akvárium egy melegítőt is. Most elég vidámnak néz ki a csapat, a kicsik hárman általában együtt bandáznak, Orsi(2) meg a jobb oldalon tréningezik. Az a piros izé a tartály mellet egy etető, a végébe rá lehet tűzni a kaját, Orsi(2) meg leeszi róla. Na nem biztos, hogy én ezzel fogom etetni, valamicskét  azért macerásabb, mint beleszórni a cuccot a vízbe... Ja, és nem tudom figyeled-e micsoda növényzet kerül az akváriumba!

Frissítés II:
Én most már sorozatgyilkosnak érzem magam, vagy legalább is valami elfuserált Pavlovnak... Kishalak ismét megadták magukat, szép sorjában naponta egy, sőt, Orsi(2) is, így kénytelen voltam ismét egy reinkarnációs túrát tenni a közeli kisállat kereskedésbe, a kishalakat ezúttal viszont kihagytuk. A Gyilkosnak persze semmi baja abban a szűk tartályban...



























Újabb frissítés: Orsi(3) is dögrováson van, szerintem egyszerűen csak egy öreg halat adtak el, mert kb egy hónapig rendesen üzemelt, de az utóbbi napokban kissé lelassult a mozgása, és az eddigi vidám úszkálás helyett a köveken pihen...


8 megjegyzés:

  1. Na, akkor kipróbálom a megjegyzés rovatot. Kapok egy piros pontot? Megismertem, hogy gyalu árnyékáról van szó. Annak idején a teknősök vize is így működött, ezért végezték szegények a margitszigeti tóban.

    VálaszTörlés
  2. Kutyafáját a címadói vénádnak, már jöttem ide a karéj kenyérrel tunkolni... :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Anonymous! Sajnos így nem nyertél semmit, mert hangosan fel kell kiáltani, h "a gyalu árnyéka!" ;)
    vissai: hmmmm... kicsit bulvárosra sikeredett? Pedig tényszerűen igaz ;)

    VálaszTörlés
  4. Geri! Szerintem ezek a halak fognak! Lehet, hogy az állatkereskedésben próbálták őket -ezzel az ósdi trükkel- feljavítani. A vízminőség érdekében próbálj ki egy-két gyöngygurámit ha már ezek mind megdöglöttek, mert azok állati halványak!
    Csabla

    VálaszTörlés
  5. Consuela Banánhinta Hercegnő said...

    gyalu árnyéka! én azonnal rájöttem!!! sőt, gyerekkoromban még a nagyszülőknél használtam is :)

    halak:
    http://akvarisztika.info/index.php/halak/a-diszhalak-tartasa.html
    / ne nyírj ki többet!:) /

    VálaszTörlés
  6. Consuela Banánhinta Hercegnő said...

    gyalu árnyéka! én azonnal rájöttem!!! sőt, gyerekkoromban még a nagyszülőknél használtam is :)

    halak:
    http://akvarisztika.info/index.php/halak/a-diszhalak-tartasa.html
    / ne nyírj ki többet!:) /

    VálaszTörlés
  7. Sajnálattal tudatom, hogy Orsi(3) is megadta magát, feladtuk a sziámiakkal való kísérletezést, győzött a gyilkos aranyhal...

    VálaszTörlés